RYBÁRNA ŠOPÍK – prodejna živých sladkovodních a chlazených mořských ryb
Chutného kapříka od pana Šopíka

Ostatní mluví o čerstvosti, my čerstvost tvoříme
Zkušený tým odborníků Vám živé ryby do několika minut zabije a vykuchá.
Díky vlastním sádkám, zpracovně a prodejně na jednom místě jsme schopni pružně reagovat na Vaši poptávku. Čerstvé filety ze sladkovodních i mořských ryb průběžně připravujeme po celý den.
Přijďte se přesvědčit! Rádi Vás uvítáme v naší prodejně.
Recept pro dnešní den:
KAPŘÍ POLÉVKA S NOČKY
1,5 litru rybího vývaru, vařené kapří mlíčí, 150 g vařeného kapřího masa, 5 lžíc mléka, 10 g másla, 20 g hladké mouky, 30 g másla, 1 žloutek, sůl, trochu mletého pepře a muškátového květu a petrželka
Z 10 g másla a mouky si připravíme světlou jíšku, podlijeme ji mlékem a za stálého míchání ji do zhoustnutí zavaříme a necháme vychladnout. V misce utřeme máslo do pěny, přidáme mléčnou jíšku, žloutek, sůl, koření, jemně rozsekanou petrželku, umleté kapří maso a vše dobře promícháme. Lžičkou tvoříme ze směsi malé nočky, vkládáme je do kastrolu, přejijeme vaříci vodou a na velmi mírném ohni (voda se nesmí vařit) je necháme asi 5 minut stát (táhnout). Vařené mlíčí nakrájíme, dáme do vývaru a před podáváním polévky vložíme do každé porce část připravených nočků.