RYBÁRNA ŠOPÍK – prodejna živých sladkovodních a chlazených mořských ryb
Chutného kapříka od pana Šopíka

Ostatní mluví o čerstvosti, my čerstvost tvoříme
Zkušený tým odborníků Vám živé ryby do několika minut zabije a vykuchá.
Díky vlastním sádkám, zpracovně a prodejně na jednom místě jsme schopni pružně reagovat na Vaši poptávku. Čerstvé filety ze sladkovodních i mořských ryb průběžně připravujeme po celý den.
Přijďte se přesvědčit! Rádi Vás uvítáme v naší prodejně.
Recept pro dnešní den:
RYBÍ POLÉVKA SE SÝROVÝMI NOČKY
1 litr vody, 2 kapří hlavy, 1 cibule, 2 stroučky česneku, sůl, rajský protlak, 2 hřebíčky, rozmarýn, sušená celerová nať, 150 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel), 30 g másla, sýrové nočky:, 30 g másla, 30 g tvrdého strouhaného sýry, 1 lžíce strouhanky, 2 lžíce hrubé mouky, sůl, mléko
Do hrnce s vodou dáme očištěné, opláchnuté kapří hlavy, špetku soli, oloupanou, na čtvrtky rozkrojenou cibuli, oloupaný, pokrájený česnek, asi 3 lžičky rajského protlaku, hřebíčky, špetku rozmarýnu a vaříme přibližně 20 minut. Mezitím očištěnou zeleninu nakrájíme na nudličky a v kastrolku osmahneme na másle. Pak polévku přecedíme, do vývaru dáme osmaženou zeleninu, uvedeme znovu do varu, zavaříme sýrové nočky a ochutíme lžičkou celerové natě.Sýrové nočky: V misce utřeme změklé máslo se strouhaným sýrem, přidáme špětku soli, strouhanku, mouku, trochu mléka a vymícháme řidší těstíčko. Namočenou lžičkou vykrajujeme z těstíčka nočky, které vkládáme do vroucí polévky.